Ziekenhuis van de toekomst

Wie weleens in het UMCG komt of erlangs rijdt ziet het meteen: daar wordt druk gebouwd en verbouwd. Het ziekenhuis werkt aan het medisch centrum van de toekomst en dat brengt de nodige veranderingen met zich mee. Niet alleen voor patiënten en bezoekers, maar ook voor medewerkers.

Opdracht

Ontwerp een serie 3D plattegronden die bij de mock-up ruimtes geplaatst worden.

  • Klant

    UMCG

  • Jaar

    2023

  • Dienst

    Infographic, mockups

MOCKUPS

Proefopstellingen

Meerdere zorgprofessionals denken mee over hoe hun nieuwe werkplek eruit komt te zien en kunnen er – nog voordat de bouw klaar is – alvast oefenen. Dat gebeurt in een zogenoemde mock-up ruimte, een demoruimte die helemaal is ingericht (en dus ook werkt) zoals deze wordt opgeleverd door de bouw.

Samen met de architect hebben we bekeken welke innovaties wel en niet getoond worden op de banner. Hier is een lijst met zo’n 15 uit te lichten elementen per proefopstelling uitgekomen. Waaronder domotica, val en dwaaldetectie, de zorgtelefoon, een digitaal naambordje etc. Alle apparatuur moest gelijkend zijn en op de juiste positie getoond. Dit heeft geresulteerd in 5 proefopstellingen en 1 overzicht banner.

Op 10 juni 2023, tijdens de open dag van het UMCG, waar zo’n 15.000 mensen op af kwamen, zijn de proefopstellingen (o.a. IC, operatiekamer, verpleegafdeling) gepresenteerd. Voor elke ingang stond een banner met toelichting.