LHBTI+ acceptatie

Het COC Groningen & Drenthe maakt zich sterk voor de emancipatie en acceptatie van de LHBTI+ gemeenschap in de provincie Groningen en in de provincie Drenthe.

Opdracht

Introduceer het COC Groningen & Drenthe in een luchtige animatie.

  • Klant

    COC Groningen & Drenthe

  • Jaar

    2017

  • Dienst

    Explainer video

Ieder mens is uniek

Het COC wilde zichzelf graag op een andere manier introduceren tijdens een symposium. Ze zijn volop actief om de positie van homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders te verbeteren. De animatie zou kort moeten introduceren hoe zij dat doen.

Het betreffende symposium was twee weken na aanvraag. Vanwege de krappe deadline kregen we de vrije hand om de animatie te ontwikkelen. We hebben de opdracht met twee handen aangenomen omdat wij ons met liefde inzetten voor de LGBTI+ community.

Er is gekozen voor een iets lossere illustratie stijl. In deze stijl hebben we een hele serie gezichten geïllustreerd. Zo konden we de lijfspreuk van COC, ‘ieder mens is uniek’, letterlijk laten zien. De accenten worden naar voren gebracht met de kleuren roze en blauw. Een variant op het COC rood en blauw. Dit vormt samen een fris geheel. Inhoudelijk hebben we geprobeerd het serieuze onderwerp luchtig en met humor te presenteren. 

EXPLAINER VIDEO

Wat maakt jou jou?

We hebben met veel plezier aan deze animatie gewerkt: van inhoud tot stijl.