Explanimates is een maatschappelijk betrokken bureau. Wij ontwerpen met hart en hoofd. En helpen onze klanten met het verbeelden van hun doelen.

Onze energie steken wij graag in verantwoorde merken met een voorkeur voor thema’s zoals milieubewuste innovatie, sociale verandering en wetenschapscommunicatie. De transitie naar een leefbare toekomst draait volgens ons niet alleen om het verminderen van je ecologische impact (footprint), maar minstens even belangrijk is hoe we onze tijd en talent hierbij inzetten (handprint). Wij werken graag mee aan een goed verhaal.

ONS TEAM

Meet the mates

Ons team bestaat uit gedreven consultants en creatieven. Voor ieder vraagstuk, groot of klein, brengen wij de juiste mensen en expertise samen om jouw verhaal tot leven te brengen. Onvermoeibaar zoeken we naar de juiste balans tussen vorm en functie. De mates op deze pagina behoren tot de vaste kern, waarbij Sylvia doorgaans de projecten begeleidt. 

EXPLANIMATES

de Explanimates zelfst.naamw. (v.) Uitspraak: [/ˈek•splæ•nə•meɪts/] (meerv.) vrienden die uitleggen en verlevendigen

Sylvia

BEELD

Syl is analytisch, associatief en creatief. Een aanjager, doorzetter en afmaker. Activist en artivist. Ze hecht aan experimenteren en maken vanuit plezier. Afgestudeerd aan de kunstacademie en de UvA. Syl is gefascineerd door esthetiek en informatie, en de impact die ontstaat wanneer je beide combineert.

Renger

GELUID

Renger is een (film)componist, producer en sound designer. Na vele jaren in de reclame te hebben gewerkt, besloot hij in 2012 te gaan componeren voor documentaires, films en installaties in de publieke ruimte. Met succes, inmiddels heeft zijn productiemaatschappij Soundbase twee Buma Awards op zak. 

Mick

BEWEGING

Animatie is Mick’s grote passie. Afgestudeerd in Popcultuur aan de kunstacademie Minerva weet hij hoe je artistieke concepten ontwikkelt op het snijvlak van sound, visuals en media. Mick maakt graag toffe dingen, heeft stijl, is snel én een expert in Adobe After Effects. Zijn enthousiasme werkt behoorlijk aanstekelijk en geen uitdaging is hem te gek.

Marieke

STORYTELLING

Marieke ontwerpt en produceert events met impact. Storytelling is de onmisbare rode lijn die mensen daarbij raakt en verbindt. Als producent en stagemanager voor concerten, clubnachten, festivals en commerciële verhuur weet zij dat een goed verhaal in de herinnering bewaard blijft. Haar kennis over belevingen deelt zij graag als docent Eventmanagement.

Isabel

KENNIS

Isabel is actief op het gebied van klimaatpsychologie. De menselijke omgang met klimaatverandering vindt zij machtig interessant. Vanuit optimisme en wetenschappelijke inzichten stimuleert zij bewustwording en gedragsverandering. Daarnaast is zij gespecialiseerd in slaap en werkt zij als GZ-psycholoog in haar eigen praktijk in Amsterdam.

Gijs

GELUID

Gijs is toetsenist en gitarist. Hij produceert muziek en verzorgt sounddesign. Hierbij combineert hij piano, gitaar of drums met digitale elementen als een synthesizer of samples. Gijs kent veel stemacteurs en weet dat je complete orkestproducties uit een laptop kunt halen, de enige muzikale begrenzing is onze fantasie.

Onze waarden

Duurzaam

Explanimates werkt graag voor klanten met een milieubewuste missie: organisaties die in de kern bijdragen aan het gezonder maken van onze planeet. Groene initiatieven ontvangen bij ons daarom een gereduceerd tarief. Bovendien zijn wij terughoudend met print en energieslurpende generatieve AI. Zo streven wij ernaar samen een positieve bijdrage te leveren aan de wereld van morgen.  

Dienstbaar

De mates ondersteunen veranderaars in de transitie naar een duurzame en sociaal rechtvaardige maatschappij. Wij zijn doorlopend bezig met het uitbreiden van onze vakkennis en delen inzichten met onze klanten. Teamwork zorgt voor de beste ideeën en geeft vorm aan visies. Een krappe deadline is doorgaans geen probleem. Wij werken efficiënt en staan nauw in contact met elkaar, hierdoor kunnen we snel schakelen en leveren.

Duidelijk

In dit digitale tijdperk, waar informatie overweldigend kan zijn, en onze aandachtspanne kort, vormt goed ontworpen data de brug naar begrip en betrokkenheid. Wij hechten aan duidelijkheid, zowel in gemaakte afspraken onderling als in het ontwerp(proces). Wij vinden dat iedereen, ongeacht achtergrond of geletterdheid, recht heeft op toegang tot informatie. Alleen zo kan iedereen meekomen in ontwikkelingen. 

Waarom beeld?

Mensen onthouden beelden nu eenmaal beter dan woorden, vooral over een langere periode. Beelden worden niet alleen sneller en makkelijker door ons brein verwerkt, ze blijven ook langer in ons geheugen hangen. Dit fenomeen noemen we het picture superiority effect.

Geheugenretentie na 72 uur:

10%

alleen tekst of audio

65%

tekst plus beeld

Bron: Allan Paivio and Kalman Csapo. 1973. Picture superiority in free recall: Imagery or dual coding? Cognitive Psychology 5, 2, 176–206.

Waarom Explanimates?

✔ Ondersteuning bij het omzetten van visies en ideeën in plannen en werkwijzen 

✔ Verbeelden van concepten voor (maatschappelijke) impact

✔ Relevantie, helderheid en kwaliteit voorop

✔ Samenwerken aan een groenere toekomst

✔ Non-profit organisaties ontvangen een gereduceerd tarief

✔ Meer dan 15 jaar ervaring

✔ Vrijblijvend advies en voor ieder budget een product op maat

✔ Snelle levering mogelijk

Een selectie van

Onze klanten