Klimaatcollege

De werkgroep klimaatcollege Waterland organiseerde een bijeenkomst in de Broeker Kerk op 9 februari met als hoofdspreker Marjan Minnesma van Urgenda. Het onderwerp was een hoopgevend verhaal over de landbouw van de toekomst met oog voor de gezondheid van mens, dier en planeet

Belangrijk doel van deze bijeenkomst was om de verbinding tussen mensen tot stand te brengen, om na de lezing de dialoog aan te gaan en begrip te hebben voor elkaars visie en standpunten.

Opdracht

Ontwikkel promotiemateriaal voor het klimaatcollege.

  • Klant

    GroenLinks Waterland

  • Jaar

    2024

  • Dienst

    Aankondiging

POSTER

Zoektocht naar nieuw evenwicht tussen mens en natuur

De aankondiging zou rond de feestdagen verspreid worden, dus besloten we die lijn door te zetten door te proosten met een glaasje; op uw gezondheid! Met visueel een mogelijk scenario voor de landbouw van de toekomst, o.a. kruidenrijk gras, minder vee, meer natuur en groene energie.

Het werd een druk bezocht college in een overvolle Broeker Kerk. De sfeer was positief en de bijeenkomst is door velen als inspirerend ervaren. In een stevig betoog zette Marjan voor de ruim 180 belangstellenden een toekomstvisie voor de Nederlandse agrarische sector uiteen. Met een panel van boeren(organisaties) die inhoudelijk reactie gaven en diverse boeren in de zaal ontstond er een waardevolle dialoog.