Waste Compensation

Mobieltjes zijn (bijna) niet meer weg te denken uit ons leven. Elk jaar gaan er heel wat smartphones over de toonbank en worden er ook heel wat weggegooid. Elektronisch afval (e-waste) dreigt een wereldwijd probleem te worden

Opdracht

Produceer animaties die afval-compensatie uitleggen vanuit een consumenten (B2C) en zakelijk (B2B) perspectief.

  • Klant

    Closing the Loop

  • Jaar

    2023

  • Dienst

    Explainer video

Recyclen

In Europa kunnen we dit afval netjes recyclen, maar helaas is dit in veel ontwikkelingslanden (nog) lastig. Zo worden er in Afrika 250 miljoen telefoons per jaar geproduceerd, maar is er op het gehele continent nog geen duurzame recycle mogelijkheid. De oude telefoons die jij hier in Nederland inlevert, belanden vaak ook in ontwikkelingslanden. Dat is op zich niet erg, want het is goed als elektronica wordt hergebruikt, maar wanneer de toestellen écht stuk zijn, kunnen ze in derdewereldlanden niet goed worden gerecycled. En dat is waar Closing The Loop in beeld komt. 

One for One

Closing the Loop helpt zakelijke klanten zoals telefoonproviders om de aankoop van telefoons afvalvrij te maken. Dit wordt ook wel afval-compensatie genoemd.

Hoe? Wanneer een klant nieuwe telefoons inkoopt, zorgt Closing The Loop ter compensatie van die nieuwe telefoons voor de inzameling en recycling van evenveel afgedankte telefoons. Het One for One initiatief draagt actief bij aan een circulaire economie en voorkomt milieuschade. 

SCRIPT & STORYBOARD

Het proces

Het is inspirerend om met CTL samen te werken omdat ze op een eenvoudige, aantrekkelijke en positieve manier aan de slag gaan met circulariteit. Het script voor de animatie stond hierdoor snel en het uitwerken van beeld en animatie volgde soepel.

De Business-to-Consumer en Business-to-Business animatie hebben ieder een eigen kleurenpalet gekregen. Per doelgroep zijn er twee animaties ontwikkeld, een langere variant voor tijdens presentaties en een kortere video voor op socials. 

EINDRESULTAAT

Consumer video

Corporate video