Sims Recycling

Het Rethink programma biedt organisaties een eenvoudige aanpak om verantwoordelijker om te gaan met het milieu.

Bijvoorbeeld door het circulair maken van mobiele telefoons. Voor elke telefoon die een organisatie gebruikt, zal Rethink een telefoon van een e-afvalberg halen en recyclen. Dit zorgt voor verhoogde werkgelegenheid en minder vervuiling.

Essentieel in de wereld van vandaag omdat afval simpelweg niet verspild mag worden. We hebben maar een beperkte hoeveelheid grondstoffen op de planeet en elke grondstof die wordt gewonnen, moet ten volle worden benut.

Opdracht

Produceer een animatie die circulair telecombeleid uitlegt. Belangrijk aspect hierbij is uitleggen dat het Rethink programma sociale- en economische waarde toevoegt aan afgedankte telefoons.

  • Klant

    Sims Recycling Solutions

  • Jaar

    2017

  • Dienst

    Explainer video

Van lineair naar circulair

Rethink is een samenwerking tussen Sims Recycling Solutions, de wereldwijde leider in Secure IT Asset Disposition (ITAD) en Elektronische Recycling Services en de in Nederland gevestigde sociale onderneming Closing the Loop.

Gekozen is om de lineaire levenslijn van een telefoon om te buigen naar een circulaire. En hierbij de voordelen van werkgelegenheid (veilige en groene banen), milieubewustzijn, recycling, minder afvalstromen en hergebruik van schaarse metalen in beeld te brengen.

De animatie speelt zich af op een eindeloze lopende band. Dit is gebaseerd op het duurzame, recycleproces en het logo van rethink.

EXPLAINER VIDEO

Rethink your phone